Forløb

Vi har en lang række af talentforløb, du kan deltage i

Vi har en række aktiviteter, der løber af stablen hvert år, som involverer filmtalenter, kulturinstitutioner, samarbejdspartnere og publikummer. Har du lyst til at være med, kan du ansøge her på siden.

Taskforce

Odense Filmværksted ønsker at være med til at styrke fremtidens filmproduktion på Fyn. Det gør vi bl.a. ved at træne et Taskforce bestående af unge på linjerne manuskript, producer, klip/lyd og foto/lys. Deltagerne skal gennem en række workshops og praktiske øvelser, så de kan være med til at højne niveauet af Odense Filmværksteds filmproduktioner generelt og på længere sigt være med til at sikre en stærk forankring af filmindustrien på Fyn.

Next Step

Next Step er et helårsforløb fra februar til november for vores branchemodne talenter, der skal gøre dem ansøgningsparate til New Danish Screen eller lignende støttepuljer. Forløbet er for producere, manuskriptforfattere og instruktører, der har et konkret projekt, de kan arbejde med gennem hele forløbet. Man ansøger om deltagelse med et konkret projekt, og vi udvælger fire deltagere. Projektet faciliteres af en ekstern konsulent. Deltagerne mødes otte gange – heraf de fem med konsulenten.

Pure Film

Pure Film er et halvårsforløb fra april-oktober for seks fynske filmskabere, der endnu er i gang med at udvikle deres kompetencer inden for filmhåndværket, men som arbejder målrettet mod en karriere i film/tv-branchen. Målet er at styrke deres kompetencer og deres fortællinger, så de kan udvikle og skabe stærke visuelle fortællinger i samarbejde med andre. Du ansøger om deltagelse med et konkret projekt, og vi udvælger seks deltagere. Projektet faciliteres af en ekstern konsulent, og deltagerne mødes seks gange.

”Gå til YouTube” i Filmspace

På Odense Filmværksted kan du ”Gå til YouTube” hver onsdag fra kl. 16-18. Her har vi en hel spiseseddel med emner, du kan beskæftige dig med i samarbejde med en ansat fra værkstedet. Du kan bl.a. lære at:
– idéudvikle til film og web, bruge kamera, lyd og lys, optage på Green Screen, klippe, skabe thumbnails og meget mere. Tilbuddet er primært henvendt til unge mellem 13-18 år, og tilmelding er ikke nødvendig.

Story lab

Story Lab er et gratis tilbud til de odenseanske folkeskoler, hvor vi inviterer udskolingen ud af deres normale læringsmiljø op på Odense Filmværksted til et indblik i kortfilmens fantastiske verden.
Du kan se mere på https://www.skoletjenesten.dk/tilbud/story-lab og kontakte filmkonsulent Nicklas Clark, hvis du ønsker at booke et forløb til din klasse.

Go Urban

Go Urban søger at bidrage til anderledes kulturoplevelser og udvikle samarbejder på tværs af odenseanske kulturinstitutioner. Herudover skal det give deltagerne en stemme på den odenseanske kulturscene.
I 2017 samarbejdede vi med Odense Teater, hvor fire kvindelige filminstruktører producerede en 3minutters kortfilm hver under temaet “Robot”. Filmene indgik som en del af teaterforestillingen “Robot”, der havde premiere 4. maj på Odense Teater. I 2018 samarbejder vi med Kansas City og Det Fynske Kunstakademi. Information følger.

Odense docs

Hvert år rekrutterer vi unge fra nye lokalområder i Odense til at producere dokumentarfilm under et bestemt tema. Odense Docs fokuserer på at skærpe unges kritiske sans i forhold til dokumentarfilmens fremstilling af virkeligheden og få de unge til at fortælle om dem selv og deres forhold til det omgivende samfund.